1 martie 2018

Fiecare zi poate aduce o minune...

"Nouă, medicilor, fiecare zi ne aduce atâtea lucruri noi, nesperate, fantastice, care nu mai departe de ieri erau încă de neconceput!
Iată de ce, de fiecare dată când mă aflu în faţa unui caz unde ceilalţi dau din umeri, simt cum îmi tresaltă inima de ciudă, pentru faptul că nu cunosc încă acel leac de mâine, de poimâine, dar în acelaşi timp şi de speranţă: poate-l găseşti tu, poate-l descoperă altcineva în folosul acestui om, cât încă nu e prea târziu, chiar în ultima clipă!
Totul e posibil, inclusiv imposibilul - căci acolo unde ştiinţa vremii noastre se află în faţa unor uşi zăvorâte, undeva, adesea pe scara de serviciu, una s-a deschis pe neaşteptate.
Acolo unde metodele noastre se dovedesc ineficace, trebuie să încercăm neapărat să găsim una nouă şi unde ştiinţa nu ajută, mai există încă minuni - da, mai există şi astăzi în medicină minuni adevărate, minuni ce se produc sub lumina strălucitoare a becurilor electrice, în ciuda oricărei logici şi a experienţei, iar uneori le poţi chiar provoca."
Stefan Zweig - "Suflete zbuciumate"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu