4 ianuarie 2018

Nu generalizaţi, că nu e frumos!

Într-o localitate dintr-un colţ al ţării noastre, autorităţile locale au decis (şi nu e prima dată acum) să acorde câte un tichet cadou, în valoare de 100 RON, persoanelor care au venituri sub 520 de lei pe membru de familie, acum, în preajma Sărbătorilor.
Cu acest tichet, acei oameni îşi vor putea cumpăra produse alimentare.
Desigur, aşa cum se întâmplă pe la noi, au venit şi cârcotaşii, pentru început doi... o doamnă (cu mult aur pe ea şi care pare a lucra într-un birou) şi un domn (care... am impresia că lucrează undeva în străinătate, deci presupun că primeşte ceva bani pentru munca prestată).
Ambii au reacţii contra acestei decizii a Primăriei locale. Doamna îi numeşte "puturoşi" pe oamenii care vor primi aceste tichete, iar domnul îi trimite, scurt şi direct, la muncă.
Ok, admitem că printre acele persoane sunt şi dintre acei tineri, în putere, care ar putea munci, dar nu o fac, pentru că e mai simplu să stai şi să primeşti de la alţii.
Dar stau şi mă întreb dacă doamna şi domnul comentatori au scris în cunoştinţă de cauză atunci când au postat mesajele lor. I-aş întreba doar atât: de ce generalizaţi şi jigniţi fără să aveţi toate informaţiile?
Personal, cunosc persoane singure, din localitatea respectivă, care au o vârstă destul de înaintată, care suferă de boli - unele severe, care au pensii - da! - sub 520 de lei pe lună (plafonul maxim până la care se acordă ajutorul) şi care, oricât ar vrea, nu ar mai putea munci. Asta nu înseamnă că sunt puturoşi. Au muncit şi şi-au distrus sănătatea o viaţă întreagă, pentru o pensie de nimic.
Dumneavoastră, fără niciun alt ajutor, aţi reuşi să vă descurcaţi în ziua de astăzi?
Sunt convins că nu!
Aşa că pentru unele dintre aceste persoane, acel tichet de 100 de RON poate însemna un cozonac pe masa de Crăciun, o bucăţică de carne ori o pâine mai albă pe care altfel, cu greu sau deloc nu şi-ar permite-o.
Deci, vă rog nu generalizaţi, că nu e frumos deloc!

Foto: caritate.md

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu