13 martie 2016

"Acasă, în miezul verii..."

Îmi amintesc că în urmă cu mulţi ani (nu mai ştiu sigur în ce piesă, din păcate), am văzut-o pe scenă pe minunata actriţă a Naţionalului ieşean - Mihaela Arsenescu Werner.
Şi tare aş fi vrut să-i mai urmăresc evoluţia.
Am revăzut-o cu multă bucurie, în această seară, în piesa
"Acasă, în miezul verii",
de Tracy Letts, unde interpretează un rol de zile mari, cel al unei femei bolnavă de cancer şi dependentă de sedative.
Timp de 3 ore, am luat parte la o comedie neagră de succes, ce se joacă la Iaşi, deja de 2 ani, în prezenţa unui public care umple până la refuz sala, de fiecare dată. Cert este că dincolo de râsul copios sau de lacrimile inerente, la final, "Acasă, în miezul verii" lasă drumul deschis spre meditaţie profundă asupra vieţii în general şi, particularizând - asupra relaţiilor dintre membrii unei familii aflată într-un moment de răscruce.
O poveste plină de surprize, cu o distribuţie de toată lauda, o montare într-un decor amplu, dublu etajat, un spectacol care surprinde şi bucură, în acelaşi timp.
Mi-aş dori să fie posibil ca această piesă să poată fi jucată în cât mai multe teatre din ţară (de ce nu, chiar şi peste hotare!), pentru că merită, într-adevăr, să ajungă la cât mai mulţi spectatori.
© Andrei Niedermayer
Venim, visăm, plecăm...
------------------------------------------------------------------
Teatrul Naţional "Vasile Alecsandri" din Iaşi
"ACASĂ, ÎN MIEZUL VERII"
de Tracy Letts; Traducerea: Claudiu Goga şi Ştefan Iacob;
Regia: Claudiu Goga; Scenografia: Ştefan Caragiu;
Ilustraţia muzicală: Claudiu Goga;
Cu: Emil Coşeru, Mihaela Arsenescu Werner, Doina Deleanu, Constantin Puşcaşu, Ioana Corban, Haruna Codurache, Petronela Grigorescu, Tatiana Ionesi, Teodor Corban, Cosmin Maxim, Diana Chirilă, Călin Chirilă, Doru Aftanasiu
Foto: TNI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu